Известие

Collapse
No announcement yet.

Спортно окачване на Алфа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спортно окачване на Алфа

какво ще кажете за спортното окачване на Алфа,възможна ли е евентуална подмяна и каква ще бъде приблизителната цена за това..моля за конретни отговори,благодаря предварително
    2000 г. 1,8 TS

Re: Спортно окачване на Алфа

Първоначално публикувано от El parjelinio
    какво ще кажете за спортното окачване на Алфа,възможна ли е евентуална подмяна и каква ще бъде приблизителната цена за това..моля за конретни отговори,благодаря предварително
    Да, възможна е подмяната!
    каква ти е Алфата по-точно?иначе ако искаш Спортно окачване,си приготви ок. 800-900 лв абе 1000лв ги закръгляй(предно и задно..)
    Успех!!!!
    Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

имах предвид от спортно към обикновено,спортното е доста твърдичко,това при нашите пътища предполага една неособено комфортна возия ...ако греша поправете ме
      2000 г. 1,8 TS

Comment

Комфорта при Алфа не е приоритет! Пътното поведение и комфорта са в конфликт, всяка марка намира компромиса някъде там . . . И за какво спортно окачване става въпрос - фабричното или доработка някаква, за каква кола и т.н.?
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Принципно тунингованото твърдо окачване за в България не е мн приятно! Приятел си беше сложил на Seat Ibiza Cupra и след 1 година го махна колата буквално беше започнала да се разпада и си върна стоковото което също си беше твърдо! А на примерно моята Алфа оканчването за мен е достатъчно твръдо, че да предоставя някаква тръпка и същевреммено да не ти избива зъбите въпреки, че е близо . Според мен е един добър компромис, но това си е лично мое мнение...
          downhill

Comment

А по-често ли се разбива от фабричното "меко"? За модел 156 питам конкретно?

За мен спортното окачване предразполага към пазене на автомобила през неравностите. Мекото (фабричното) поема неравностите по-добре и не предава толкова точно информация за състоянието на пътната настилка. Затова много автомобили страдат от окачване - защото са тихи, комфортни, возят меко и водача не усеща през какви дупки и бабуни кара. Нещата се променят едва когато таблото, или нещо друго по купето, се разскърца.
            Радвай се на това, което имаш, докато работиш за това, което искаш.

Comment

Сега като представител с онова спортно и твърдо окачване сложено допълнително веднага казвам, отврат е, аз на неравен път с повече от 50 не мога да карам, а по нашите магистрали, пътя за Кюстендил, минавам преди перник, супер викам си нов асфалт, още пресен сигулно на няколко дни и кво... пак друса, и после там с вълните, аз карах с 60, срам, но иначе стабилноста на завой е за мен единствения плюс, позволявам си с по-висока скорост да карам и не мърда, а това дали по-малко се разбива окачването, еми то като се движа с 30-40 по дупките, отговора ми е да
              sigpic
              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
              0889 636 093

Comment

също имам спортно на 156 и бих препоръчал да се избягва макар че вече свикнах, но ако пътя е неравен трябва да се ограничи скороста - макар че това може да се приема като плюс към безопасноста
                Honda CB 500
                Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
                Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
                Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

И моята е със спортно окачване,да ти кажа че в Благоевград главната улица е направо раздупчена,всеки метър асвалт е кърпен...повече от 40 не смея да вдигна ,но по готините улици за каране колата направо се лепи за пътя

Comment

А само със спортни пружини, дали ще е добър компромисен вариант или няма да има нито устойчивост, нито комфорт?
                    156 V6 turbo

Comment

При мен пружините са спортни EIBACH червени. Не знам амортериорите какви са, но возията не е чак толкова зле. Може би съм със стандартни амортесеори, защото не е кой знае колко твърдо.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Те се сменят комплект - пружини и амортисьори. Защото спортните пружини (червените) са по-къси от стандартните и стандартен амортисьор бързо ще приключи. Виждал съм комбинация червени пружини с жълти амортисьори.
                        Това ми е известно по принцип за автомобилите и не съм сигурен за алфа 156
                        Радвай се на това, което имаш, докато работиш за това, което искаш.

Comment

Колега и аз съм със спортно, можеш да я видиш в подписа ми. За съжаление и мое удоволствие карам колата в немско и тук просто колата спи и пак съм се замислил да сменям окачването с оригинално. С 17ки 215 гуми съм и пак мога да кажа вози по-меко и приятно от бившата А класа.
                          Главна причина за бъдеща смяна е, че е доста ниска и ме е страх това лято като се прибирам в БГ да не смеля предкатализаторните тръби, които за мое учудване са доста ниски. Те са най-ниската точка на колата и ме е страх някоя неравност да я убере!
                          Ако някой иска да правиме размяна или да го купи окачването, можем да се уговориме за цена!
                          Opel Corsa B
                          Opel Tigra
                          Mercedes A 160
                          Mercedes A190 AMG
                          Alfa Romeo 147 1.6 ts
                          http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

Спортното окачване е много устойчиво в завой, с тая уговорка че пътя трябва да е хубав. При лош път втвърденото окачване не позволява на гумите да следват настилката и колата губи контакт с пътя.
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

А някой знае ли цени на Кони Спорт за 156ца и откъде да ходя да си взема, че съм решил да рискувам!
                              156 V6 turbo

Comment

Working...
                              X